Szentendrei Evangélikus Gyülekezet
2000 Szentendre, Luther tér 1.    Tel.: (06 26) 303-459
Adószám: 19186137-1-13    Bankszámlaszám: OTP 11742087-20000545


Aktuális
Hirdetések
Igehirdetések
Bibliakör
Vasárnapi isk.
Napi ige
Galéria
Naptár
Alkalmaink

Bemutatkozunk
Elérhetőségek
Alapítvány
Óvoda
Hitoktatás
Társoldalak

Frissítve:
2024/06/09

Hirdetések     (Az aláhúzott szövegekre kattintva további részletek olvashatóak)

Köszönjük frissen konfirmált, immár ifis testvéreink és a Rosa Lutheri Együttes és Szendi Emma testvérünk zenei szolgálatát. Itt szeretnénk bemutatni új hangszerünket, egy Yamaha színpadi digitális zongorát, kiegészítőkkel együtt, amelyet gyülekezetünk pályázaton nyert összegből vásárolt. Legyen a hangszer használata Isten dicsőségére!

Istentiszteletünket követően most konfirmált fiataljaink konfis utótalálkozója lesz. Parókus lelkészünkkel a konfisok kibicikliznek a kisoroszi szigetcsúcs közelébe, ahol a délutánt töltik. Eligazításuk a szeretetvendégséget követően lesz a templomudvaron.

Az énekkar holnap este tartja évzáró alkalmát Ruzsás Éva presbiter testvérünk otthonában. Isten áldja meg kötetlen találkozásukat!

Skanzen táborunkhoz kapcsolódóan önkéntes napot rendezünk a Skanzenben június 22. szombat délelőtt 9 órától délután két óráig. Különös tekintettel azokat a szülőket várjuk önkéntes munkára, akik gyermekei részt vesznek táborunkban. Jelentkezni Csesznák Éva presbiter testvérünknél lehet, illetve jövő héten egy linket küldünk ki, ahol szintén lehet jelezni a részvételi szándékot. Köszönjük!

Egyházunk legnagyobb alkalma a minden második évben megrendezésre kerülő Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó. Idén Nyíregyházán, július 10-14. között lesz, amelyre szeretettel hívogatjuk konfirmandusainkat és volt konfisainkat. Jelentkezni parókus lelkészünknél lehet. A Szélrózsáról bővebb információ a szelrozsatalalkozo.hu oldalon olvasható.

Ifjúsági kenutúrát szervez fiatalok számára Asztalos Csaba presbiter testvérünk 2024. július 28 - augusztus 1. között, idén a csallóközi Dunára, Pozsonytól Komárom felé indulva. vízparti sátrazással, közös főzéssel, beszélgetéssel, játékkal. További részletekről Csaba testvérünknél lehet érdeklődni (asztalos.csaba@gmail.com).

Templomunk idén 20 éves. Ennek kapcsán május 1. vasárnapjától néhány halaszthatatlan munkálatra kezdtünk gyűjteni, úgy, mint beázás megszüntetése - fugázás; külső homlokzat javítása, festése; rózsaablak beüvegezése; fűtésrendszer karbantartása; istentiszteletet közvetítő hely kialakítása a karzaton. Ezek a munkák mindösszesen nagyságrendileg 7 millió forintba kerülnek. Eddig 75.000.- Ft adomány érkezett. Szeretettel buzdítjuk a testvéreket, hogy fogjunk össze és adakozással segítsük az említett munkák elvégzését. Köszönjük!
A gyülekezet presbitériuma fontosnak tartja, hogy lelki épülésünk mellett közösségünket rendszeresen tájékoztassa a gyülekezet anyagi helyzetéről. Az elmúlt heti perselypénz összege 21.961.- Ft és 25.000.- Ft temetési adomány érkezett A perselypénzt és az adományt ezúton is köszönjük, hiszen egyházközségünk működésének anyagi fedezetét a gyülekezeti tagok biztosítják. A gyülekezetben felmerülő költségeket sem az állam, sem az Országos Egyház nem támogatja. Tehát például a templom és a parókia rezsijét, de a lelkész fizetését is a gyülekezeti tagok által perselypénz és egyházfenntartói járulék formájában befizetett összegekből tudjuk finanszírozni. Az egyházfenntartói járulékot legegyszerűbben rendszeres átutalással tudjuk befizetni. A templomfelújításra szánt adományokat is átutalással vagy személyesen a lelkészi hivatalban tudjuk befizetni.

A Szentendrei Evangélikus Egyházközségben folyó hitélet számára átadott templommal egybeépített parókia (lelkészlakás) helyett a templom közelében található Avar utca 7. szám alatt új parókia kialakítására kerül sor Magyarország Kormánya támogatásával, amelyért ezúton is köszönetet nyilvánítunk.

Szentendrei új parókia létesítése és kialakítása ingatlanvásárlással
A támogatás azonosító száma: EGYH-EOR-21-P-0094     Támogatási összeg: 92.500.000,- Ft

Hirdetésünk minden tárgyát Isten kegyelmébe ajánljuk! Isten békessége, amely minden emberi értelmet fölülmúl, őrizze meg szívünket és gondolatainkat az Úr Jézus Krisztusban.