Szentendrei Evangélikus Gyülekezet
2000 Szentendre, Luther tér 1.    Tel.: (06 26) 303-459


Aktuális
Hirdetések
Naptár
Igehirdetések
Galéria
Alkalmaink

Hírlevél

Ébredés
Médiatár
Archív

Bemutatkozunk
Elérhetőségek
Alapítvány
Óvoda
Hitoktatás
Társoldalak

Frissítve:
2019/01/20

Hirdetések     (Az aláhúzott szövegekre kattintva további részletek olvashatóak)

Lappeenrantai, finnországi testvérgyülekezetünk meghívására presbitériumunk tagjai látogatást tettek finn testvéreinknél.

Január 20-án, vasárnap az ökumenikus imahét miatt délután 5 órától tartjuk ifjúsági istentiszteletünket

A kedd esti Asztali beszélgetések alkalmát kedd délelőtt 11 órára tettük, hogy többen eljussanak bibliaóránkra. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Felnőtt keresztelési és konfirmációi felkészülést keddenként este 6 órától tartjuk.

Az ökumenikus imahét nyitó alkalma ma este 6 órától a református templomban lesz, ahol Horváth-Hegyi Olivér lelkész úr szolgál igehirdetéssel. Az imahét beosztását honlapunkon, és a templompadokon elhelyezett papírokon olvashatjuk. Gyülekezetünk a január 27., vasárnapi záró alkalom házigazdája lesz. Szeretettel kérjük, hogy 30-30 palacsintával járuljunk hozzá testvérfelekezeteink megvendégeléséhez. A felajánlásokat Dobrik-Lupták Sára presbiter testvérünk fogadja.
Az imahét szentendrei és pomázi alkalmai     Az ökumenikus tanács honlapja

Téli balatonszárszói gyülekezeti hétvégénket február 1. és 3. között tartjuk. Jelentkezni Szilágyi Andrea lelkészi asszisztensnél lehet.

Óvodánk szervezésében február 16-án (szombaton) este 7 órától RETRO farsangi bált tartunk, amelyre minden felnőtt testvérünket nagy szeretettel várunk. A bál helyszíne a Református Gimnázium lesz. A 4000,- Ft-os belépőjegyet, illetve a 3000,- Ft-os támogató jegyet óvodánkban, illetve az Istentisztelet után az óvoda munkatársainál lehet megvásárolni. A bevétellel az óvoda nyári bővítését támogatjuk.

Rendhagyó alkalomra hívogatjuk a testvéreket. Bálint nap alkalmából keresztény romantikus vacsorát rendezünk a Mjam étteremben február 15-én, péntek este 6 órától. Az egyes fogások között a vacsora vendége, Ittzés István nyugalmazott evangélikus lelkész osztja meg velünk gondolatait a keresztény házasságról. További részletekről lelkész úrnál lehet érdeklődni.

A 2019-es bibliaolvasó Útmutatót mindenki figyelmében ajánljuk, az iratterjesztésben megvásárolható!

Szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik 2018-ban egyházfenntartói járulékkal is segítették gyülekezetünk működését. Az egyházfenntartói járulékot (az éves jövedelem 1-2 %-a) továbbra is van lehetőségünk befizetni az istentisztelet után a lelkészi hivatalban, a perselypénzt számláló presbitereknél, de banki átutalással vagy postai csekken is be lehet befizetni. Isten áldása legyen az adakozókon és adományaikon!

Hirdetésünk minden tárgyát Isten kegyelmébe ajánljuk. Isten békessége, amely minden emberi értelmet felülmúl őrizze meg szívünket és gondolatainkat a Krisztus Jézusban. Ámen.