Szentendrei Evangélikus Gyülekezet
2000 Szentendre, Luther tér 1.    Tel.: (06 26) 303-459


KORONAVÍRUS
Aktuális
Hirdetések
Naptár
Igehirdetések
Napi ige
Galéria
Alkalmaink

Hírlevél

Ébredés
Médiatár
Archív

Bemutatkozunk
Elérhetőségek
Alapítvány
Óvoda
Hitoktatás
Társoldalak

Frissítve:
2020/03/21

Hirdetések     (Az aláhúzott szövegekre kattintva további részletek olvashatóak)

Szeretettel hirdetjük, hogy gyülekezetünk a járvány idején minden vasárnap istentiszteleteink idejében, 10 órától online közvetítéssel szeretné elérni tagjait és az érdeklődő fiatalokat, családokat, időseket. Kérjük, hogy erre a lehetőségre hívjuk fel barátaink, környezetünk figyelmét is. Az istentiszteletek és a leírt igehirdetés honlapunkon a későbbiekben is elérhető.

A lelkészi szolgálat, lelkigondozás elsősorban telefonon, Skype-on, Facebook Messengeren és Hangouts-on keresztül folytatódik, a hosszabb beszélgetések időpont egyeztetéssel. A konfirmációs oktatást, jegyesoktatást szintén online folytatjuk.

Az esküvők és keresztelők megtartását rendkívüli esetben vállaljuk.
A temetési szolgálatot szűk családi kör részvételével folyamatosan ellátjuk. A gyülekezet csoportjaival lelkész úr külön veszi fel a kapcsolatot. A hitoktatás online történik.

Gyülekezetünk diakóniai (szeretet) szolgálatot állít fel az idősek, esetlegesen házi karanténba helyezett emberek, családok segítésére. Az eddigi tapasztalataink szerint a gyülekezet tagjai példás lelkiismerettel és szeretettel fordulnak idős testvéreink, egyedülállók, nagycsaládjaink felé. A segítségnyújtáshoz most leginkább ezek tartoznak: bevásárlás, receptek kiváltása, telefonos lelki törődés. Kérjük, hogy aki szívesen részt vesz ebben a szolgálatban, lelkész úrnál emailben, vagy telefonon jelentkezzen!

Gyülekezetünk önfenntartó. A járvány idején szüneteltetett látogatható istentiszteletre szánt adományt (perselypénzt) most leginkább átutalással lehet eljuttatni egyházközségünkhöz.
Számlaszámunk 11742087-20000545 (OTP).
Ebben a nehéz gazdasági helyzetben kérjük, hogy közösségünk felelősséggel hordozza gyülekezetünk anyagi életét is. A jókedvű adakozót szereti Isten.

Hirdetéseink végén szeretettel kérünk mindenkit az állhatatos imádságra. Imádságos lelkületünk indítson minket a felelős életvitelre. vegyük komolyan felebarátaink, különösen idősebb testvéreink egészségét és tartsuk meg a járvány idejére erősen ajánlott szabályokat: maradjunk otthon, legyünk türelemmel és a böjti időben használjuk ki a csendesség lehetőségét.

A Skanzen tábort idén június 22-26. között tartjuk (kattints ide)

A napi ige megtalálható ide vagy a baloldali menüben a 'Napi ige' feliratra kattintva.

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik 2019-ben egyházfenntartói járulékkal is segítették gyülekezetünk működését. Kérjük, ne feledkezzünk meg gyülekezetünkben folyó hitélet támogatásáról!
Gyülekezetünk önfenntartó. Működésének alapvetően három anyagi forrása van: tagjainak egyházfenntartói járuléka, adománya és perselypénze. Hálásak vagyunk minden hozzájárulásért. "A jókedvű adakozót szereti Isten." (2Kor 9,9a)

Isten békessége, amely minden emberi értelmet felülmúl, őrizze meg szívünket és gondolatainkat a Krisztus Jézusban. Ámen