Szentendrei Evangélikus Gyülekezet
2000 Szentendre, Luther tér 1.    Tel.: (06 26) 303-459


Aktuális
Hirdetések
Igehirdetések
Napi ige
Galéria
Naptár
Alkalmaink

Hírlevél

Ébredés
Médiatár
Archív

Bemutatkozunk
Elérhetőségek
Alapítvány
Óvoda
Hitoktatás
Társoldalak

Frissítve:
2020/07/01

Hirdetések     (Az aláhúzott szövegekre kattintva további részletek olvashatóak)

Gyülekezetünk vezetése újra megfontolta a nyílt, látogatható istentiszteletek tartásának kérdését és úgy határozott, hogy - az esperesi hivatal által jóváhagyott ún. Védelmi Szabályzatban foglaltak betartása mellett - július 5-től augusztus végéig templomunkban csendes istentiszteletek lesznek. A csendes istentiszteleten éneklés helyett az orgona szólal meg, a maszk viselése kötelező, és a másfél méteres távolság betartásával legfeljebb 26 testvér befogadását tudjuk lehetővé tenni.
Ez mindannyiunk számára nehéz helyzetet teremt. Kérjük a gyülekezet megértését és együttműködését. Ha azt tapasztaljuk, hogy a megengedettnél több testvér szeretne részt venni istentiszteleteinken, megkeressük a jó megoldást. Amennyiben a technikai előkészületek sikeresek lesznek, eredeti tervünkkel ellentétben a július 5-től látogatható csendes istentiszteletek mellett nem felvételről, hanem élő adásban közvetítjük istentiszteleteinket. Az élő adás felvétele az archívumban visszakereshető lesz. Hordozzuk imádságban istentiszteletünk életét, a templomba ellátogató testvéreket épp úgy, mint az otthonukban képernyő előtt ülő nagy gyülekezetet!
Nyári időszakban az azonos időben, Isten valóságos jelenlétével átélt istentisztelet köt össze bennünket, amely kötelék erősebb, mint gondolnánk.

Az istentiszteletre vonatkozó Védelmi Szabályzat ide kattintva olvasható. Isten áldása legyen óvatos nyitásunkon!

Gyülekezetünk bevétele, a járvány ideje alatt elmaradt perselypénz miatt csökkent. Az elmúlt hetekben bátorítottuk a testvéreket arra, hogy ne feledkezzünk meg gyülekezetünk anyagi támogatásáról. Országos Egyházunk az e-persely bevezetésével is segítséget nyújt az adományok befizetésére.

Így mondunk hálás köszönetet az eddigi digitális, vagy személyes úton eljuttatott perselypénzért, egyházfenntartói járulékért, adományokért, külön megköszönve azok áldozatkészségét, akik hetente, vagy havonta gondolnak gyülekezetünk támogatására. Isten áldása legyen minden adakozó életén és az adományok felhasználásán!

Hirdetésünk minden tárgyát Isten kegyelmébe ajánljuk! Isten békessége, amely minden emberi értelmet fölülmúl, őrizze meg szívünket és gondolatainkat az Úr Jézus Krisztusban! Ámen
.